Ιστορία

Από το 1955 δημιουργούμε, μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε.

Πάθος για τη τέχνη του μετάλλου που πέρασε από γενιά σε γενιά.

Περιγραφή

Το 1955 η οικογένεια Παλικρούση ξεκινά τη μακρόχρονη παρουσία της στο χώρο της κατασκευής των γεωργικών μηχανημάτων. Η αρχή έγινε από τον Μιχάλη Παλικρούση (παππούς). Στην συνεχεία οι δυο  γιοι Λάζαρος και Ηρακλής δημιούργησαν  τον πρώτο τους βιοτεχνικό χώρο μέσα στην πόλη της Φλώρινας, αναπτύσσοντας νέες κατασκευαστικές δημιουργίες που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τους αγρότες της περιοχής. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλαν και οι δυο γιοι του Λάζαρου, Μιχάλης και Γιώργος οι όποιοι εισήλθαν στη βιοτεχνία στα τέλη του 1989. Αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες, μετά από 11 χρόνια - στις αρχές του 2000 – θέλοντας σαν οικογενειακή επιχείρηση να μπουν δυναμικά στο χώρο της μεταποίησης με τη βοήθεια του αναπτυξιακού νόμου 2601, ιδρύουν την εταιρεία Παλικρούσης Λαζ. & Υιοί Ο.Ε. Παράλληλα κατασκευάζουν το νέο τους βιομηχανικό χώρο έκτασης 680 τμ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο των 5.700 τμ. 

Η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης αφορά την κατασκευή νέων σύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων και  παρελκόμενων  αυτών , τα οποία ακολουθούν τα πρότυπα ΕΝ 12100-1, ΕΝ 12100-2, ΕΝ 708 και ΕΝ 1553, όπως ορίζονται από τις οδηγίες του συμβούλιου της Ε.Ε: 98/37/ΕΚ – δήλωση συμμόρφωσης κατά CE. Από το 2000 έως σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των πωλήσεων σχεδόν σε όλη τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία ενώ παράλληλα βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο συνεργασιών με Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο εξαγωγών σε όμορες χώρες που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στον γεωργικό τομέα ( Π.Γ.Δ.Μ, Βουλγαρία, Αλβανία ).  Γι’ αυτό το λόγο συμμετέχει κάθε χρόνο σε σχετικές εκθέσεις στην Ελλάδα ( εμποροβιοτεχνική και γεωργική έκθεση  Δυτ. Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, γενική έκθεση Θράκης στην Κομοτηνή, εμπορική έκθεση Φλώρινας ) καθώς και στο εξωτερικό ( Γεωργική έκθεση στην Κορυτσά Αλβανίας ).

Παράλληλα δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών και είναι εγγεγραμμένη στο πανελλήνιο σύνδεσμο κατασκευαστών Ελλάδας όπως επίσης  και στο νομαρχιακό μητρώο του νομού Φλώρινας με αριθμό 207/2006 για την ανάληψη δημοσίων έργων στο Ν. Φλώρινας και στο Ν. Κοζάνης. Συνεργάζεται σχεδόν με όλες τις δημοσιές υπηρεσίες ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δ.Ε.Υ.Α.Φ, Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Δ. ΠΡΕΣΠΩΝ, Δ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ). Τέλος, η επιχείρηση συνεργάζεται με μεγάλες τεχνικές εταιρείες οι οποίες είναι οι: ΜΕΤΕ ΑΕ, ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΕ , ΓΕΒΕ Ε.Ε. , ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΒΙΟΣΑΡ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, ΤΕΡΝΑ ΑΕ, ΗΛΕΚΤΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΕ , & ΑΛΛΕΣ. Από το 2014 η εταιρεία συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό την καλύτερη και πιστοποιημένη κατασκευή Γεωργικών Μηχανημάτων και βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης κατά ISO σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς σε όλες τις παραγωγικές της διαδικασίες καθώς και στο τμήμα του συνεργείου της. 

Εικονες απο εμας

Γερ.Παλ. Ο.Ε.

copyright 2021

made by